Werkwijze

Hoewel iedere reportage natuurlijk verschillend is is de aanpak in grote lijnen meestal dezelfde. Ik zal als voorbeeld een bruidsreportage nemen, zodat u een goed overzicht krijgt van mijn werkwijze.

De voorbereiding

We starten dan ook altijd met een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek laat ik jullie alle mogelijkheden zien in de zin van stijlen in fotografie, bewerkingen en welke albums er verkrijgbaar zijn. We bespreken uitgebreid hoe jullie dag eruit ziet, wat voor sfeer jullie graag in de foto's terug willen zien en op welke locatie(s) jullie de bruidsfoto's willen maken. Aan de hand van dit gesprek volgt een offerte en dan kunnen jullie besluiten of jullie de dag door Fotografie “Carmen” willen laten vastleggen.

Het echte werk

En dan is het zover! De grote dag. Bij de meest gangbare reportages begint het fotograferen bij het ophalen van de bruid. Ik ben ruim op tijd aanwezig om ook nog iets vast te leggen van het aankleden en het spannende wachten op de bruidegom. Dit gedeelte kunnen we ook eventueel overslaan.

Gedurende de dag worden er van alle belangrijke momenten foto's gemaakt; de aankomst bij de trouwlocatie, de ceremonie, het aansnijden van de taart etc. Ik ben zoveel mogelijk op de achtergrond aanwezig zonder jullie te storen en zorg er tegelijkertijd voor dat er niets belangrijks gemist wordt. Ook wordt er als jullie dat willen een moment geprikt om een aantal groepsfoto's te maken van de gasten, de getuigen en ouders.

Een belangrijk onderdeel van een bruidsreportage zijn de trouwfoto's op locatie. Hiervoor gaan we zo'n anderhalf uur in alle rust met z'n drieën (eventueel bruidsmeisjes en/of -jonkers)aan het werk om een aantal prachtige foto's van jullie te maken op een (of meerdere) door jullie gekozen locatie(s). Wanneer dit gebeurt, wordt bepaald aan de hand van jullie dagschema. De foto's worden gemaakt in een ontspannen sfeer zodat jullie spontaan en met plezier voor de camera staan. Naast het feit dat hieruit vaak de mooiste beelden voortkomen, blijkt het ook een prettig rustpunt in de dag voor het bruidspaar te zijn. Even uit de drukte en even aandacht voor alleen elkaar.

Mogelijkheden t.a.v. afwerking

Van de gemaakte foto's wordt een compleet album samengesteld van ca. 40 pagina’s. De foto's worden voorzien van digitale bewerkingen kaders en/of passe-partouts in een passende stijl gemaakt. Hiernaast kun je een voorbeeldalbum bekijken van een door mij gemaakte bruidsreportage (uiteraard heeft het desbetreffende bruidspaar toestemming gegeven om dit album hier te laten zien!).

Uiterlijk zes weken na jullie trouwdag is jullie album klaar en meestal breng ik het persoonlijk bij jullie af. Ophalen kan uiteraard ook. Naast het album ontvangen jullie alle gemaakte foto's in groot bestand op cd-rom zodat jullie zelf je eigen foto's kunnen nabestellen.

Tot slot kan Fotografie Carmen ook foto-bedankkaartjes en minireportage-albums voor ouders en getuigen verzorgen. Sowieso krijgen jullie van mij als extra een mini-album. De mogelijkheden zijn legio, en komen in het voorgesprek aan de orde.

Trouwen jullie in het buitenland? Ook daar verzorg ik graag jullie bruidsreportage! Neem contact met mij op! voor de mogelijkheden en de speciale tarieven. Toch iets anders? Hebben jullie andere of speciale wensen die hierboven niet genoemd zijn? Er is in overleg veel mogelijk! Stuur een email met jullie ideeën en we bekijken samen de mogelijkheden.